غذاهای گرجی

خاچاپوري ( khachapuri )
يک غذاي بسيار رايج گرجي است. رواج آن در حدي است که محال است کسي از گرجستان بازديد کند و خاچاپوري را نبيند يا چيزي در مورد آن نشنود. خاچاپوري نه تنها يک غذا بلکه بخشي از فرهنگ گرجستان به حساب مي آيد.
مواد اوليه اين غذا عبارتند از آرد، تخم مرغ، پنير و روغن.ترکيبات آن طوري است که نيازي نيست با نان يا برنج خورده شود بلکه به تنهايي انرژي و پروتئين کافي را به بدن مي رساند. گرجي ها اغلب عادت ندارند که در طول روز غذاي مفصلي بخورند بنابراين بسياري از مردم به خوردن يک خاچاپوري بسنده مي کنند. تور گرجستان
در سطح شهر تقريبا همه اغذيه فروشي ها و رستورانها خاچاپوري عرضه مي کنند. محلهايي هم وجود دارند که کار آنها فقط عرضه خاچاپوري است. در مقابل جايگاه فروش خاچاپوري معمولا مردمي ايستاده اند که يک خاچاپوري در دست دارند و به خوردن مشغول هستند.

اوجاخوري(Ojakhuri)
غذاي بسيار لذيذ و تنوري که شامل گوشت و سيب زميني و ادويه جات گرجي مي باشد.

چاناخي
تشکيل شده است از گوجه هاي درسته پخته، تکه هاي بادمجان، تکه هاي گوشت بره، فلفل سبز درشت همراه با سير و سبزيجات.

چاکاپولي و چاخوخبيلي
هر دو در واقع نوعي تاس کباب هستند. ولي با اين تفاوت که : چاکاپولي با گوشت بره و چاخوخبيلي با گوشت مرغ درست مي شود.

بادري جاني
غذايي متناسب با ذايقه ايراني که شامل : بادمجان،گردو سير و سبزيجات معطر مي باشد.

خينکالي
خميرهاي پخته اي است که در داخل آن گوشت چرخ کرده وجود دارد. فلفل سياه هم در آن استفاده مي شود.خينکالي در گرجستان طرفداران زيادي دارد و بسيار خوشمزه است.
منبع: دلتابان