بهترین غذاهای آنتالیا

در طول سال‌هاي گذشته شهر آنتاليا پيشرفت‌ شاياني در حوزه گردشگري کشور ترکيه داشته و به يکي از مراکز جذب گردشگر از اقصي نقاط جهان و از جمله ايران تبديل شده است. اگر قصد رزرو تور آنتاليا تابستان 96 را داريد اول اين مطلب را بخوانيد  . رستوران‌هاي اين شهر نيز سعي بر آن دارند تا منوي متنوعي از آشپزخانه‌هاي کشورهاي مختلف نظير فرانسه، چين و ... را به گردشگران عرضه کنند. ولي از آنجايي که شهر آنتاليا در جوار درياي مديترانه قرار دارد، غذاهاي اين منطقه نيز از مواد اوليه جالب و متنوعي شامل محصولات دريايي، ميوه‌ها و سبزيجات خاص تهيه شده و امتحان آن‌ها پس از گذراندن روزي پر هيجان خالي از لطف نخواهد بود. غذاهاي محلي آنتاليا بسيار متنوع و فراوان است و از جمله نمونه‌هاي آن مي‌توان به سالاد پياز (Taratorlu piyaz)، لابا (laba)، هيبش (hibe?)، کباب ساج (sac kavurmas?)، کباب تنوري (tandir kebab?)، کوله (Kolle )، شاکشوکا (saksuka)، انواع بورک (borek)، کشکک (keskek) اشاره کرد. بلغور گندم يکي از مواد اوليه پايه در آشپزخانه ترکيه محسوب شده و غذاهاي فراواني بر حسب ذائقه مردم منطقه از آن تهيه مي‌شود. در آنتاليا نيز از ترکيب اين ماده با لوبيا، نخود، باقلا و ذرت غذايي مقوي به نام کوله (kolle) تهيه شده و همراه با آب ليمو، پودر فلفل قرمز، رب انار و گردو سرو مي‌شود. ساج وسيله‌اي شبيه به ماهي تابه است که از آن براي تهيه نان استفاده مي‌شود، ولي در آنتاليا از اين وسيله براي تهيه غذايي از گوشت گاو استفاده مي‌شود و نام غذا نيز برگرفته از آن (sac kebabi) است. از جمله مواد اوليه اين غذا مي‌توان به گوشت گاو، پياز، فلفل، گوجه فرنگي، نمک و ساير ادويه‌ها اشاره کرد. کباب تنوري بره نيز يکي از محبوبترين و خوشمزه‌ترين غذاهاي آنتاليا است که گوشت بره با ادويه‌هايي مانند نمک و آويشن پخته شده و داراي طعم ترد و لذيذي است. بورک غذايي است که از ترکيب خمير يوفکا (خمير بسيار نازک) و انواع مواد غذايي تهيه مي‌شود و در اقصي نقاط کشور ترکيه با مواد (گوشت، انواع سبزيجات محلي، ...) و شکل‌هاي مختلفي (رول، لقمه، ...) به وفور يافت مي‌شود. پياز بر خلاف وجه تسميه آن در فارسي نام نوعي سالاد است که از ترکيب لوبياي سفيد، سير، روغن زيتون، سرکه، ليموي تازه و ارده به عنوان چاشني در کنار غذاها به ويژه محصولات دريايي عرضه مي‌شود. هيبش نيز ترکيبي مشابه به پياز داشته و در آن به جاي لوبيا از ادويه‌جات مختلف استفاده مي‌شود. شاکشوکا (saksuka) نيز يکي ديگر از چاشني‌ها يا به عبارتي دورچين‌هايي است که از ترکيب سبزيجات تازه مانند بادمجان، فلفل و گوجه فرنگي به همراه سس مخصوص در کنار غذاها سرو مي‌شود. آنتاليا شهري ساحلي محسوب مي‌شود و از اين رو، انواع محصولات دريايي شامل ماهي، ميگو، کالاماري و .... صيد روز با چاشني‌هاي مختلف تهيه و با دورچين‌هاي مختلف عرضه مي‌شوند. بنابراين، اگر طرفدار غذاي دريايي هستيد، رستوران‌هاي دريايي آنتاليا را از دست ندهيد. گفتني است تفاوت طعم را مي‌توان در شيوه‌هاي پخت نيز تجربه کرد؛ يکي از اين غذاهاي دريايي معروف ماهي با سس سير تابه‌اي (taratorlu balik tavasi)  است. اين منطقه به دليل شرايط آب و هوايي محيط بسيار مناسبي براي پرورش سبزيجات تازه‌ است که به طبع آن دسرهاي آنتاليا نيز از همين محصولات تهيه مي‌شوند. از جمله اين دسرهاي طبيعي و خوشمزه مي‌توان دسر بادمجان، دسر کرد تنبل، ملاس نارنج و ترنج را نام برد. همچنين آنتاليا به دليل برخورداري از آب و هواي معتدل محيط بسيار مناسبي براي رشد و پرورش مرکباتي مانند گريپفروت، ليمو، پرتقال، نارنج، ترنج و ساير اعضاي اين خانواده است. اهالي منطقه نيز مرباهاي تازه و خوشمزه‌اي را از اين ميوه‌ها تهيه مي‌کنند، که مي‌توان به هنگام گذر از بازارچه‌هاي محلي به قيمت مناسبي آن‌ها را تهيه کرد. دسر کدو تنبل يکي از خوشمزه‌ترين دسرهاي آنتاليا به شمار مي‌رود که با استفاده از کدو تنبل، ارده،گردو و شکر تهيه شده و پس از صرف غذاها و به ميژه غذاهاي دريايي توسط رستوران‌ها به مشتريان پيشنهاد مي‌شود.